(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Sova k promoci - můj první pařížský dort
Potřebné ingredience
Nápad sovy k promoci jsem obšlehla tady na MMB - moc vám všem děkuji za motivaci!!!!!
Postup přípravy
Korpus: 6 bílků se špetkou soli vyšleháme do pevna. Pak přidáme 4 lžíce cukru moučka, přešleháme. Přidáme po jednom 6 žloutků a ještě 2 lžíce cukru moučka. Nakonec přišleháme 4 lžíce slunečnicového oleje. Na závěr zlehka vmícháme 2 lžíce kakaa, 6 lžic polohrubé mouky a 2 lžičky prášku do pečiva. Dáme péct do vyhřáté trouby cca na 180°C. Po vychladnutí jsem rozkrála na 2 díly.
Krém: den předem - 3 smetany ke šlehání vlijeme do hrnce, přidáme 60g cukru moučka a 2-3 lžíce kakaa. Za stálého míchání přivedeme k varu a sundáme z plotýnky. Šlehačku necháme vychladnout za občasného promíchání a necháme nejlépe přs noc v lednici. Na druhý den do studené šlehačky vsypeme 3 ztužovače šlehačky a ušleháme hustou šlehačku (recept jsem vyčetla zde od paní Blanky - ID176945 - Děkuji.
Čokoláda: 200 g čokolády na vaření - Orion nalámeme do plechového hrnku, který dáme ohřívat ve vodní lázni na mírném plameni. K čokoládě hned na začátku přidáme 6 lžic vody a za průběžného míchání čokoládu rozpouštíme. Na závěr přidáme kousek másla (1 pol.lžíci). Jakmile je rozpuštěno přidáme odložené 3 lžíce smetany ke šlehání (30%). Zamícháme a jakmile je poleva hladká vypneme, vyndáme z vodní lázně a necháme chladnout. Dort poléváme, když je čokoláda při teplotě kolem 30°C, tj. vychladlá, ale ne zcela na pokojovou teplotu.
Recept na korpus a čokoládu jsem získala na adrese: http://www.urybicky.cz/2010/05/pravy-parizsky-dort-podle-zdenky-s-krajeci-polevou/
Jen mi připadal moc malý, tak jsem korpus udělala z dvojité dávky viz. můj návod.
Krém: den předem - 3 smetany ke šlehání vlijeme do hrnce, přidáme 60g cukru moučka a 2-3 lžíce kakaa. Za stálého míchání přivedeme k varu a sundáme z plotýnky. Šlehačku necháme vychladnout za občasného promíchání a necháme nejlépe přs noc v lednici. Na druhý den do studené šlehačky vsypeme 3 ztužovače šlehačky a ušleháme hustou šlehačku (recept jsem vyčetla zde od paní Blanky - ID176945 - Děkuji.
Čokoláda: 200 g čokolády na vaření - Orion nalámeme do plechového hrnku, který dáme ohřívat ve vodní lázni na mírném plameni. K čokoládě hned na začátku přidáme 6 lžic vody a za průběžného míchání čokoládu rozpouštíme. Na závěr přidáme kousek másla (1 pol.lžíci). Jakmile je rozpuštěno přidáme odložené 3 lžíce smetany ke šlehání (30%). Zamícháme a jakmile je poleva hladká vypneme, vyndáme z vodní lázně a necháme chladnout. Dort poléváme, když je čokoláda při teplotě kolem 30°C, tj. vychladlá, ale ne zcela na pokojovou teplotu.
Recept na korpus a čokoládu jsem získala na adrese: http://www.urybicky.cz/2010/05/pravy-parizsky-dort-podle-zdenky-s-krajeci-polevou/
Jen mi připadal moc malý, tak jsem korpus udělala z dvojité dávky viz. můj návod.
slepený dort
nachystané figurky
sova je potáhnutá samými malými srdíčky :-)
figurky jsem dávala na ještě úplně ne ztuhlou čokoládu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
4. 3. 2011, 8:47
moc pěkný